Eilersen lancerer hygiejniske vejeceller og nyt vejekort

”Hvad gør fødevareproducenterne, når myndighedernes krav til fødevaresikkerhed skærpes, samtidig med at forventningerne til kvalitet, produktivitet og økonomisk effektivitet internt i virksomheden øges?”

Det spørgsmål har Frederik Eilersen, administrerende direktør i Eilersen Electric Digital Systems A/S, eksperterne i industriel vejning fra Kokkedal, svaret på:

”De skærpede krav øger behovet for robuste, fleksible og rentable automatiseringsløsninger i fødevarebranchen - et behov, som vi hos Eilersen opfylder for kunder verden over, når det drejer sig om hygiejniske vejeløsninger til procesindustrien.”

”På IFFA viser vi den seneste udvikling inden for industrielle vejeløsninger til procesindustrien, og vi præsenterer bl.a. en række hygiejniske vejeceller samt det nye, fulddigitale OEM vejekort type 5008,” fortæller Frederik Eilersen.

Eilersen vejeløsninger bruges eksempelvis til procesvejning på tanke både indendørs og udendørs, dynamisk afvejning, kontrolvejning samt applikationer for fyldning og dosering.

”Vores udviklingsstrategi betyder, at vore kunder i procesindustrien altid er på forkant med den nyeste vejeteknologi og derfor kan imødekomme såvel interne som eksterne krav til præcision, kvalitet og rentabilitet.

Strategien var med til at sikre Eilersen en vækst på 25% i 2015, og vi lancerer løbende nye, innovative vejeløsninger - også i 2016.”

Vejekort til 16 digitale vejeceller

Det nye vejekort type 5008 er primært udviklet til OEM kunder, som netop har behov for en løsning til dynamisk vejning, hvor der stilles høje krav til nøjagtighed, hastighed og pålidelighed.

Kortet tilbyder seriel RS485, EtherNet samt EtherCAT interface, og denne løsning benyttes typisk til vejemaskiner for kombinationsvejning, fyldemaskiner og til maskiner for sortering af produkter.

Vejekortet type 5008 kan benyttes med op til 8 digitale vejeceller, og Eilersen lancerer om kort tid et udvidet vejekort (type 5016) for op til 16 vejeceller.

Eilersen har desuden specialiseret sig i at levere kundetilpasset firmware, og 5008-vejekortet leveres derfor ofte med firmware, som er tilpasset den specifikke vejeapplikation.

”Vi leverer hygiejniske, digitale vejeløsninger til fødevarevirksomheder over hele verden, fordi vores vejeceller både er pålidelige, nøjagtige og nemme at installere.”

Den patenterede kapacitive måleteknologi gør vejecellerne til de mest robuste på markedet og overflødiggør mekaniske monteringsbeslag samt sikring mod overlast og sideværts belastninger. Dette er en stor fordel, når der arbejdes med hygiejnisk design af procesanlæg.

Eilersen vejeceller tåler for eksempel op til 10 gange overlast og klarer opgaver i selv de mest udfordrende, industrielle produktionsmiljøer med daglig rengøring, vibrationer, stød og slag.

Den digitale teknologi muliggør integreret diagnostik i vejecellerne, hvorfor brugerne kan være sikre på, at vejesystemet altid er fuldt funktionsdygtigt.

Eilersen digitale vejeceller leveres desuden kalibrerede, og der er intet behov for løbende vedligehold. Et erfarent hold af ingeniører betyder, at instrumentering og software samt evt. mekaniske dele kan skræddersyes efter kundernes ønsker og behov.

Disse, samt en række andre egenskaber, er blandt andet årsagen til at Eilersen leverer nøjagtige, hygiejniske vejeløsninger til globale kunder inden for fødevare og farmaceutisk industri.

Driftssikker bundlinje

Eilersen vejeløsninger sikrer virksomheden et stabilt produktionsflow og færre driftsstop, lavere omkostninger og et bedre resultat på bundlinjen.

Et eksempel er en stor virksomhed inden for kødforarbejdning, som havde store problemer med mange driftsstop på grund af overbelastning af de analoge vejeceller, de brugte i produktionen.

Kunden har derfor monteret Eilersen digitale vejeceller, hvilket har betydet en betydelig omkostningsbesparelse, idet udgifter til service og vedligehold er minimeret, samtidig med at de akkordbetalte medarbejdere kan arbejde uforstyrret.

”Vi hjælper derfor vores kunder med at tilfredsstille alle krav og interessenter i processen.

Og når vores kunder får succes, får vi succes,” slutter Frederik Eilersen.

90+
Lande

50+ års
erfaring

10+ % R&D
investeringer

10+ Patenter
i hele verden

99.99%
præcision

100%
høj kvalitet

2500+
Kunder verden over