Mobile hygiejniske vægte fra Eilersen

Hygiejne er altafgørende for processerne i renrumsmiljøer, og Eilersen har derfor udviklet en række mobile hygiejniske vægte til anvendelse i renrum i tæt samarbejde med en kunde i den pharmaceutiske industri.

De mobile hygiejniske vægte er et eksempel på de kundetilpassede vejeløsninger, Eilersen tilbyder kunder med specielle krav, som ikke kan opfyldes og løses med standardprodukter.

Krav til vejeløsningen

Mere specifikt stillede kunden følgende krav til vægtene:
• Afvejning af mobile procesbeholdere, hvorfor vægten skal kunne flyttes under brug
• Høj nøjagtighed
• Hygiejnisk design for let rengøring
• Minimalt vedligehold
• Lokal visning af vægt
• Kommunikation til eksisterende SCADA via Profibus DP fieldbus interface
• Certifikater på anvendte materialer

På baggrund af disse krav præsenterede Eilersen en række løsningsforslag og udviklede i tæt samarbejde med kunden den endelige vejeløsning, de mobile hygiejniske gulvvægte.

Robuste og præcise digitale bjælkevejeceller

Gulvvægtene blev nu sat i produktion hos Eilersen. Flademålene er 70x80cm, udført i glasblæst 10mm plade (AISI316), og alle kunststofdele er fremstillet i Teflon.

De anvendte vejeceller er naturligvis de velkendte digitale og præcise bjælkevejeceller fra Eilersen med en nøjagtighed på 0,015%.

Vejecellerne er produceret i rustfrit stål og hermetisk lukkede ved laser svejsning (IP68). Vejecellernes patenterede kapacitive måleprincip medfører, at de er ekstremt robuste og muliggør montage uden brug af beslag, hvilket er med til at sikre et hygiejnisk design.

Vægtene blev leveret med en kapacitet på 300kg og 50gram deling. Vejecellerne er koblet til en vejeterminal, der via Profibus DP fieldbus interfacet kommunikerer med kundens eksisterende SCADA system.

Nem og enkel betjening

Al betjening af vægtene samt kalibrering foretages nemt og enkelt fra den indbyggede vejeterminal, som er udstyret med et robust, kapacitivt touch tastatur.

Som det ses på billederne er alle flader let tilgængelige, hvilket letter rengøringen og mindsker risikoen for at der samles snavs, som operatøren ikke bemærker.

Vejecellekabler er ført indvendig i rammen. Dette øger arbejdssikkerheden, forenkler rengøring af vægten og minimerer samtidig risikoen for at beskadige kablerne, når vægtene flyttes.

Vægtene forsynes med 230VAC, og Profibus signal til- og frakobles nemt vha. eksterne stikforbindelser.

Kundespecifikke vejeløsninger

Eilersen kan levere lignende kundespecifikke vejeløsninger til andre formål, i andre mål og materialer, eksempelvis med PROFINET eller EtherNet interface, samt til installation i ATEX område.

90+
Lande

50+ års
erfaring

10+ % R&D
investeringer

10+ Patenter
i hele verden

99.99%
præcision

100%
høj kvalitet

2500+
Kunder verden over