Digitale og hygiejniske vejeceller til mixere

Det giver god mening at anvende digitale vejeceller i forbindelse med mixning af ingredienser og råvarer i en fødevareproduktion. De digitale vejeceller er mere præcise og kommunikerer direkte med doseringsudstyret, hvilket betyder, at man kan dosere de enkelte råvarer og ingredienser – både flydende og faste – meget præcist i mixeren. Det sikrer et perfekt blandingsresultat – hver gang.

På FoodTech præsenterer Eilersen Electric A/S bl.a. deres digitale og hygiejniske vejeceller til montering under industrielle mixere.

Hurtig og nem installation

De digitale vejeceller fra Eilersen leveres som ”Plug & Play”. Det betyder, at vejecellerne leveres kaliberet og klar til brug. De skal blot monteres under mixerens ben og tilsluttes instrumenteringen.

Da der er tale om digitale vejeceller, så har længden af kablerne ingen betydning for vejecellens kalibrering. Man kan derfor blote korte vejecellens kabel af til den ønskede længde.

Når det drejer sig om analoge vejeceller, så kan man ikke afkorte kablerne uden at ændre kalibreringen. Kablet må derfor rulles op og placeres et velegnet sted. Det er uhensigtsmæssigt, og en sådan kabelrulle kan hurtigt fungere som en skidtsamler i en ellers ren og hygiejnisk fødevareproduktion.

Digitale vejeceller kan aflæses enkeltvis

Ved installation af vejesystemet er det muligt at aflæse vægten på hver enkelt vejecelle. De fleste mixere har fire ben, hvilket betyder at der kan benyttes to eller fire vejeceller under mixeren - afhængig af den ønskede nøjagtighed.

Det er naturligvis særdeles vigtigt, at mixerens vægt er fordelt på alle fire ben, så mixeren står stabilt. Fordelingen af vægten på benene kan aflæses med de digitale vejeceller, hvorefter mixerens benlængde kan justeres ind. Ved brug af digitale vejeceller behøver der dog ikke at være præcis den samme vægt på alle ben, da vejecellens digitale kalibrering justerer for en skæv fordeling af vægten.

Ved high-shear mixere forekommer der kraftige sidekræfter på benene og dermed på vejecellerne, hvilket er uønsket, da det normalt vil påvirke vejesystemets nøjagtighed og pålidelighed.

Dette gælder dog ikke Eilersen digitale vejeceller, der er særdeles robuste og upåvirkede af sidekræfter og derfor anvendes af mixerproducenter worldwide

Designet i henhold til EHEDG-guidelines

Eilersens digitale vejeceller er udformede, så de opfylder retningslinjerne inden for hygiejnisk design som angivet af EHEDG. Det betyder, at vejecellerne ikke samler skidt, og de er lette holde fri for bakterier og snavs.

Som option kan Eilersen levere 3A-godkendte tank ben til mixeren, hvilket gør renholdelsen af mixeren og vejecellerne endnu lettere.  

Pålidelige vejeløsninger

Al hardware til Eilersens veje- og doseringsløsninger er særdeles driftssikkert, pålideligt og særlig velegnet til applikationer, hvor der stilles krav til de hygiejniske egenskaber og nem rengøring af produktionsudstyr. Vejeceller og vejeterminaler er udviklet, så de tåler hårdhændet behandling i et typisk produktionsmiljø med højttryksrensning med skrappe rengøringsmidler og desinfektionsmidler.

90+
Lande

50+ års
erfaring

10+ % R&D
investeringer

10+ Patenter
i hele verden

99.99%
præcision

100%
høj kvalitet

2500+
Kunder verden over