VIRKSOMHEDENS HISTORIE

1958 De første erfaringer med vejning

I 1958 fik Nils Eilersen i en ung alder til opgave af sin far at bygge en elektronisk vægt til brug i familiens møbelfabrik (www.eilersen.eu). Vægten skulle benyttes til at måle, om træet var tørt nok til at blive anvendt til møbelproduktion.

Dette projekt skulle senere vise sig at blive grundlaget for virksomheden Eilersen Electric A/S. Efter mange timers arbejde havde hr. Eilersen konstrueret en fungerende vægt baseret på strain gauge vejeceller, men han fandt ikke vægten med strain gauge vejeceller tilstrækkelig præcis, og samtidig var vægten alt for følsom over for overlast og stød i det hårde produktionsmiljø på møbelfabrikken.

1965 Den kapacitive teknologi opdages

Under sine studier på Danmarks Tekniske Universitet lærte Hr. Eilersen om forskellige måleprincipper - og hans speciale kom ved et tilfælde til at omhandle kapacitiv måling.

Efter sine studier blev hr. Eilersen udviklingschef i en virksomhed, der udviklede industrielt testudstyr - og han indså hurtigt, at den kapacitive teknologi havde et stort potentiale inden for dette forretningsområde. En af selskabets bedst sælgende produkter var et importeret, mekanisk instrument til visning af pumpetrykket i dieselmotorer.

Hr. Eilersen foreslog derfor ejeren af virksomheden, at de skulle udvikle en elektronisk version af dette testudstyr. Men ejeren var ikke interesseret i denne idé, og hr. Eilersen besluttede sig derfor for at starte egen virksomhed.

1969-1975 Grundlæggelsen af Eilersen Electric A/S

Beslutningen om at starte egen virksomhed førte til oprettelsen af Eilersen Electric A/S i 1969. De efterfølgende år stod på dedikeret udviklingsarbejde, og som et resultat af denne indsats opnåede Hr. Eilersen i 1971 et patent på måling af kapaciteter.

Dette patent var grundlaget for fremstillingen af et nyt elektroniske apparat til måling på dieselmotorer. Denne såkaldte "Diesel Tester" blev brugt til at måle trykket i indsprøjtningspumperne - og produktet blev en meget stor succes, som førte til at Robert Bosch GmbH i 1972 købte en eksklusiv licens til at fremstille og sælge apparatet.

1976-1992 De første kapacitive vejeceller

De mange fordele ved den kapacitive teknologi var åbenlyse, så hr. Eilersen besluttet sig for at udvikle en vejecelle baseret på det kapacitive måleprincip.

Som følge af dette udviklingsarbejde, leverede Eilersen i 1976 de første vejeceller til en lokal medicinalvirksomhed til insulinproduktionen. Dette var et af de første anlæg, hvor vejeceller i rustfrit stål blev brugt til tankvejning.

Eilersen vejeceller var på dette tidspunkt baseret på et patenteret, enkelt og effektivt kapacitivt målekredsløb, som blev efterfulgt af et patent på den mekaniske opbygning af vejecellerne.

De kapacitive vejeceller udmærkede sig i forhold til analoge strain gauge vejeceller på mange måder, herunder at vejecellerne var meget robuste, og dermed havde en meget højere tolerance for overlast. En anden vigtig egenskab var evnen til at modstå transiente spændinger ved svejsning, samt et udgangssignal som var 20 gange højere end strain gauge vejeceller. Dette var en stor fordel på dette tidspunkt, hvor forstærkere var dyre og ikke særlig stabile.

I løbet af 1980'erne voksede Eilersen Electric A/S stabilt og virksomheden udviklede og leverede mange forskellige typer af analoge kapacitive vejeceller til en voksende kundebase i hele verden.

Tidslinje

1969

Eilersen Electric A/S grundlægges af Nils Eilersen

1971

Første patent på det kapacitive måleprincip

1972

Første produkt baseret på kapacitiv måling sælges til Bosch GmbH

1976

Første rustfrie vejecelle til tankvejning

1979

Nyt patent på kapacitiv måling

1980

Første patenterede analoge kapacitive vejecelle

1986

Eilersen Electric SA grundlægges i Schweiz

1990

Patent på digitale kapacitive vejeceller

1996

Første generation digital kapacitive vejeceller

2005

Nyt patent på digital kapacitiv måling

2006

Patent på kapacitiv 

single point vejecelle

2008

Ny generation 

digitale kapacitive vejeceller

2013

Installationer i mere end 85 lande verden over

2017

Tredje generation digitale vejeceller

2017 

ISO 9001:2015 og IECEx certificering

2019

Fjerde generation digitale vejeceller lanceret